Aydos

Aydos

Şehrin kalabalığından, gürültüsünden bıkıp şehirden uzaklaşmadan yeşil doğayla iç içe sakin bir gün geçirmek istiyorsanız Aydos Ormanları bu ihtiyacınızı karşılayabileceniz Anadolu yakasının incilerinden bir tanesi. Ulaşımın kolay olması, çok kalabalık olmaması ve harika bir doğal yapısının olması ile her an kaçamak yapabileceğiniz bir yer Aydos.

Aydos çok geniş bir alana yayıldığı için İstanbul’un Kartal ilçesine bağlı olmasına rağmen Sultanbeyli, Sancaktepe ve Pendik sınırları için de toprakları vardır. Bu durum da ilçelerin toplu taşıma ağlarının gelişmiş olması ulaşım açısından büyük kolaylık sağlıyor.


Aydos Ormanına piknik yapmak veya yeşillik alanlarda nefes almak için gitmiş olsanız da her bir noktası tarih kokan İstanbul’da orman içerisinde de bu tarihle karşılaşabilirsiniz. Ormanın en yüksek tepesinde Bizans dönemine ait olan bir kale var. O dönemde bölgenin korunması için inşa edilen kale zaman zaman restorasyona uğramış olsa da günümüze kadar güzel bir görünümle gelmeyi başarmış.  

İlginizi Çekebilir
  • Bursa Uludağ
    Beyaz Cennetin Kucağında Bir Hafta Sonu: Uludağ Tatili Merhaba seyahat severler! Bugün sizlere Türkiye'nin en popüler kış destinasyonlarından biri olan Uludağ'ı keşfetme fırsatını yakaladığım heyecan verici bir hafta sonunu paylaşacağım.
  • İzmir’in Büyüsü
    İzmir’in Büyüsü: Tarih, Deniz ve Lezzet Dolu Bir Şehir Merhaba seyahat severler! Bugün sizlere Türkiye'nin batısındaki incisi, Ege'nin güzel limanı İzmir'i keşfetme fırsatını anlatacağım.
  • Antalya Kaş
    Keşfetmeniz Gereken Cennet Köşe: Kaş Türkiye'nin güneybatısındaki Akdeniz kıyısında, tarihle doğanın mükemmel uyumunu keşfetmek isteyenler için bir cennet köşe bulunuyor: Kaş. Tarih kokan dar sokakları, turkuaz renkli denizi ve etkileyici doğal güzellikleriyle Kaş, he...
  • Keşfedin: Ayvalık'ın Güzellikleri
    Keşfedin: Ayvalık'ın Güzellikleri Ayvalık, masmavi denizi, zeytin ağaçlarıyla süslü tepeleri ve tarihi dokusuyla Ege'nin incisi olarak anılır. Bu güzel şehir, her mevsim ziyaretçilerine unutulmaz anılar sunar. İşte Ayvalık'ın keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri:
  • Karadeniz'in İncisi: Trabzon'un Keşfedilmeyi Bekleyen Güzellikleri
    Karadeniz'in İncisi: Trabzon'un Keşfedilmeyi Bekleyen Güzellikleri Trabzon, Karadeniz'in hırçın sularıyla çevrili, mistik bir şehirdir. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve lezzetli mutfağıyla her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekmektedir. İşte Trabzon'un keşfedil...
Whatsapp Telefon